Ponza taşı ocağında göçük: 1 ölü

Iğdır'ın Aralık İlçesi'nin Ağrı Dağı eteklerindeki özel bir ponza taşı ocağında meydana gelen göçükte, 37 yaşındaki Salih Migfer yaşamını yitirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Çamurlu Köyü'nde briket atölyesi bulunan Salih Migfer, kamyonuyla ponza taşı ocağına geldi. Mesai olmadığı için kimsenin olmadığı bir sırada park halindeki kepçeyi düz kontak yaparak çalıştıran Migfer, kamyonuna briket yapımında kullanılan ponza taşı yüklemek isterken göçük meydana geldi. Kalkan büyük toz bulutunu gören çobanların haber vermesi üzerine olay yerine gelen köylüler, sadece tavan kısmı dışarıda kalan kepçeye ulaşmak istedi, ancak başaramadı. Bunun üzerine olay yerine gönderilen İl Afet ve Acil Durum ekibi yaklaşık bir saat sonra kepçenin içinde boğularak yaşamını yitiren Salih Migfer'e ulaştı.

Taş ocağı yetkilileri, Salih Migfer'in ocakta çalışan bir işçileri olmadığını belirterek, "Bulunduğumuz bölge güvenli olmadığı için erken saatlerde paydos ediyoruz. Ocağa gelen Salih Migfer'in, düz kontak yaparak çalıştırdığını tahmin ettiğimiz kepçeyi hatalı bir şekilde kullanınca göçük meydana getirmiş ve taşların altında kalmış" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber